Главная  |  Форум  |  Статьи  |  Блоги  |  Галереи  |  Консультации по ГВ  |  Расписание занятий
по-русски   latviski
вторник, 16 апреля

Фотозал

Занятия и экскурсии



Фотозал

Фотозал

Креатив Лавка

Купи-продай

ПоискПоиск    ГруппыГруппы    ПрофильПрофиль



Начать новую тему Ответить на тему

Sovushka offline Sovushka Сообщение Вс Ноя 15, 2009 12:32 Ответить с цитатой




Сообщения: 1339
Откуда: Рига, массив Краста

Nevakcinēti suņi, kaķi un seski, kuri ir jaunāki par trim mēnešiem, to pārvietošana

Saskaņā ar Eiropas Komisijas lēmumu 2004/839/EK, ar ko paredz nosacījumus jaunu suņu un kaķu nekomerciālai pārvietošanai Kopienā no trešām valstīm):

Dalībvalstis var atļaut ievest to teritorijā suņus un kaķus, kas nav sasnieguši trīs mēnešu vecumu un nav vakcinēti pret trakumsērgu, no Regulas (EK) Nr. 998/2003 II pielikuma B un C daļā uzskaitītajām trešām valstīm saskaņā ar nosacījumiem, kas ir vismaz līdzvērtīgi tiem nosacījumiem, kas paredzēti minētās regulas 5. panta 2. punktā.
Dzīvniekus, kas ievesti saskaņā ar 1. punkta noteikumiem, aizliegts pēc tam pārvietot uz kādu citu dalībvalsti, izņemot gadījumu, ja dzīvnieku atbilstoši Regulas (EK) Nr. 988/2003 5. panta 1. punktā izklāstītajiem nosacījumiem pārvieto uz tādu dalībvalsti, kas nav uzskaitīta minētās regulas II pielikuma A daļā. Dzīvnieku, kas ievesti saskaņā ar 1. punkta noteikumiem, vēlāku pārvietošanu uz kādu citu minētās regulas II pielikuma A daļā uzskaitītu dalībvalsti veic atbilstoši Regulas (EK) Nr. 998/2003 6. panta 1. punktā izklāstītajiem nosacījumiem, kad dzīvnieks ir pārsniedzis triju mēnešu vecumu.

Nav atļauts pārvietot uz:
Kipru, Īriju, Itāliju, Maltu, Poliju, Somiju, Zviedriju, Lielbritāniju, Franciju

Atļauts pārvietot no visām ES dalībvalstīm saskaņā ar regulas 998/2003/EK pamatprasībām uz:
Čehiju, Vāciju, Igauniju, Grieķiju, Spāniju, Lietuvu, Luksemburgu, Ungāriju, Nīderlandi, Austriju, Portugāli, Slovēniju, Slovākiju, Latviju

Atļauts pārvietot tikai no noteiktām ES dalībvalstīm un saskaņā ar regulas 998/2003/EK pamatprasībām uz:
Beļģiju

Atļauts pārvietot no visām ES dalībvalstīm, izskatot katru gadījumu atsevišķi:
Beļģija, Dānija


Pārvietošana uz ES dalībvalstīm no trešajām valstīm, kas uzskaitītas Regulas (EK) Nr. 988/2003 II pielikumā

(Komisijas Regula (EK) Nr. 245/2007, ar ko groza Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (EK) Nr. 998/2003 II pielikumu attiecībā uz valstu un teritoriju sarakstu):

Nav atļauts pārvietot uz :
Kipru, Franciju, Īriju, Itāliju, Maltu, Poliju, Somiju, Zviedriju, Lielbritāniju

Atļauts pārvietot no visām uzskaitītajām trešajām valstīm, saskaņā ar regulas 998/2003/EK II pielikumu un saskaņā ar šīs regulas pamatprasībām uz:
Čehiju, Igauniju, Grieķiju, Spāniju, Lietuvu, Luksemburgu, Ungāriju, Nīderlandi, Slovēniju, Slovākiju, Latviju

Atļauts tikai no noteiktām trešajām valstīm un saskaņā ar regulas 998/2003/EK pamatprasībām uz:
Beļģiju

Atļauts ievest no visām uzskaitītajām trešajām valstīm, saskaņā ar regulas 998/2003/EK II pielikumu, izskatot katru gadījumu atsevišķi:
Dānija, Vāciju, Austriju, Portugāli

Atļauts tikai no noteiktām trešajām valstīm, izskatot katru gadījumu atsevišķi:
Zviedriju, Beļģiju



Последний раз редактировалось: Sovushka (Вс Ноя 15, 2009 14:08), всего редактировалось 3 раз(а)

в начало Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Отправить e-mail Посетить сайт автора

Sovushka offline Sovushka Сообщение Вс Ноя 15, 2009 12:33 Ответить с цитатой




Сообщения: 1339
Откуда: Рига, массив Краста

Suņu, kaķu un sesku pārvietošana starp Eiropas Savienības dalībvalstīm

Eiropas Savienības dalībvalstis:
Austrija, Beļģija, Dānija, Francija, Grieķija, Itālija, Īrija, Lielbritānija, Zviedrija, Luksemburga, Nīderlande, Portugāle, Spānija, Somija, Vācija, Čehija, Igaunija, Kipra, Lietuva, Latvija, Malta, Polija, Slovākija, Slovēnija, Ungārija, Bulgārija, Rumānija

Lai dotos ceļojumā ārpus Latvijas kopā ar savu suni, kaķi vai sesku (turpmāk – dzīvnieks), ir nepieciešama:

dzīvnieka identifikācija (mikroshēma vai skaidri salasāms tetovējums)
Eiropas Savienības parauga „Mājas (istabas) dzīvnieka pase” (turpmāk – pase) un vakcinācija pret trakumsērgu
Eiropas Savienībā dzīvnieku pārvietošanas (ceļošanas) kārtību nosaka regula 998/2003 (turpmāk – regula). Regulas izpratnē „dzīvnieks” ir suns, kaķis vai sesks, kuri ir kopā ar saviem īpašniekiem vai ar privātpersonu, kas īpašnieka vārdā ir atbildīga par šādiem dzīvniekiem to pārvietošanas laikā, un kurus nav paredzēts pārdot vai nodot citam īpašniekam. „Pārvietošana” šīs regulas izpratnē nozīmē - pārvietošanu starp dalībvalstīm vai tā ievešanu, vai atkārtotu ievešanu Kopienas teritorijā no trešās valsts.

Pārvietojoties starp Eiropas Savienības dalībvalstīm, nepieciešams:

Mikroshēma vai skaidri salasāms tetovējums
Lai dzīvniekus varētu atšķirt vienu no otra, nepieciešama identifikācija - mikroshēma ( ISO standartam 117484 vai ISO standarta 11785) vai skaidri salasāms tetovējums un pase. Ja mikroshēma neatbilst Starptautisko standartu organizācijas nosacījumiem, tad personai, kura atbild par ievedamo dzīvnieku ir jābūt mikroshēmas nolasītājam.

Pase + vakcinācija pret trakumsērgu
Lai dzīvnieku vakcinētu un īpašumā iegūtu pasi, dodies pie veterinārārsta! Eiropas Savienības (mājas) istabas dzīvnieku pases ir paredzētas tikai suņiem, kaķiem un seskiem!

Ievedot dzīvnieku citā Eiropas Savienības dalībvalstī, tam ir jābūt vakcinētam vismaz 21 dienu iepriekš, gadījumā, ja vakcinācija dzīvniekam veikta pirmo reizi mūžā un arī tad, ja nav ievērots revakcinācijas režīms (vienu reizi gadā). Ja vakcināciju veic derīguma termiņa ietvaros – vienu reizi gadā (saskaņā ar Veterinārmedicīnas likuma 59.panta 14.punktu), tad trakumsērgas vakcināciju uzskata par derīgu no revakcinācijas dienas.

Dzīvnieks ir jāidentificē pirms tiek vakcinēts pret trakumsērgu. Ja dzīvnieks pret trakumsērgu ir vakcinēts pirms identifikācijas, tad vakcināciju pret trakumsērgu veic atkārtoti pēc identifikācijas!

Ceļojot uz Lielbritāniju, Īriju, Maltu (papildprasības):

Mikroshēma
Pase
Vakcinācija
Analīze (trakumsērgas vīrusa antivielu neitralizācijas titrs)

Pēc tam, kad veikta dzīvnieka identifikācija un vakcinācija pret trakumsērgu, nepieciešams veikt arī asins analīzi antivielu daudzuma noteikšanai pret trakumsērgu . Analīzi veic tikai atzītā Eiropas Savienības laboratorijā. Atzīto laboratoriju saraksts.

Pēc asins parauga noņemšanas dienas (uzskatot, ka dzīvnieka organismā ir sasniegtas vismaz 0,5 internacionālās vienības uz mililitru), jāpaiet 6 mēnešiem un tikai tad ir atļauta dzīvnieku pārvietošana uz Lielbritāniju. 24 – 48 stundas pirms iebraukšanas Lielbritānijā, Īrijā vai Maltā, veterinārārsts dzīvniekam veic attārpošanu (Echinococcus spp.) un profilaksi pret ektoparazītiem, izdarot ierakstu pasē.

Suņu, kaķu un sesku ievešana Lielbritānijā

Izmantotie termini

Dzīvnieks - suns, kaķis un sesks (saskaņā ar regulas 998/2003/EK 1. pielikuma A un B daļām).
Suns - pavadītājs - dzīvnieks, kurš pavada cilvēku ar īpašām vajadzībām.
Bīstamo suņu tips - suņu šķirnes, kuras ir Lielbritānijā aizliegto suņu šķirņu sarakstā vai pārošanas ceļā iegūti jaukteņi.
Apmierinošs laboratorisks (seroloģisks) izmeklēšanas rezultāts - dzīvnieka asins parauga laboratoriskas izmeklēšanas rezultāts uz trakumsērgas vakcinācijas iegūto antivielu daudzumu, rezultātam ir jābūt ne mazākam kā 0,5 IV/ml (internacionālās vienības uz mililitru).
6 mēnešu gaidīšanas noteikums - laika posms no brīža, kad noņemts asins paraugs laboratoriskai izmeklēšanai līdz dzīvnieka ieceļošanai Lielbritānijā.
Pase - Eiropas Savienības mājas (istabas) dzīvnieku pase, kas ir Pārtikas un veterinārā dienesta apstiprināts dokuments un apliecina dzīvnieka vakcināciju, identifikāciju, kas nepieciešama dzīvnieka pārvadāšanai ārpus Latvijas
Identifikācija - identifikācijas numura izvietošana uz dzīvnieka.
Mikroshēma - elektroniskās identifikācijas sistēma, kas dzīvniekam ir ievadīta zem ādas.
Bīstami suņi un jauktu šķirņu dzīvnieki

Noteiktas suņu šķirnes Lielbritānijā ir aizliegts turēt. Saraksts ar aizliegtām šķirnēm un cita informācija skatāma šeit.

Ja jūs ievediet Lielbritānijā kādu no bīstamo suņu tipiem, pret jums var ierosināt lietu, bet suni konfiscēt un iznīcināt. Ja jūs šaubāties par to vai jūsu suns ir uzskatāms par bīstamo tipu, neceļojiet ar to!

Noteikumi

Noteikumu uzdevums ir aizsargāt cilvēku un dzīvnieku veselību un samazināt trakumsērgas ievešanas risku Lielbritānijā. Dzīvniekiem, kas neatbilst visiem noteikumiem, ir aizliegts iebraukt Lielbritānijā.

Lai ievestu Lielbritānijā no Latvijas bez dzīvnieka turēšanas karantīnā, dzīvniekam:

ir jābūt identificētam ar mikroshēmu
tas jāvakcinē pret trakumsērgu
jāveic laboratoriski (seroloģiski) izmeklējumi
Kā pavaddokumentam, dzīvniekam ir jābūt pasei. Pirms iebraukšanas Lielbritānijā, dzīvniekam profilaktiski lieto medikamentus pret ērcēm (ektoparazītiem) un plakantārpiem (endoparazītiem). Detalizētu informāciju skatīt zemāk.

Dzīvnieks nedrīkst ceļot ārpus Latvijas 6 kalendāro mēnešu laikā pirms ceļošanas uz Lielbritāniju.

6 mēnešu gaidīšanas noteikums ieceļošanai Lielbritānijā

Dzīvnieku ievešana Lielbritānijā nav atļauta, ja nav pagājuši 6 kalendārie mēneši kopš brīža, kad veterinārārsts ir noņēmis asins paraugu un laboratoriskie rezultāti ir apmierinoši. Asins parauga noņemšanas datumu veterinārārsts norāda pases V sadaļā.

Ja tiek ievēroti revakcinācijas termiņi pret trakumsērgu (vienu reizi gadā), tad asins parauga laboratorisku izmeklēšanu veic tikai vienu reizi dzīvnieku mūžā

6 mēneši ir laika periods, kas nepieciešams, lai inficētam dzīvniekam parādītos slimības jebkādas klīniskas pazīmes.

Jūsu dzīvnieka sagatavošana ceļojumam

Lai atvieglotu sagatavošanās procesu, lūdzu sekojot noteiktiem soļiem, izmantojot kontrolsarakstu (skat. beigās).

1. solis - Mikroshēma
Jūsu dzīvniekam vispirms ir jāievieto mikroshēma, kas atbilstu ISO standartam 11784 vai A pielikums – ISO standartam 11785. Ja mikroshēma neatbilst šiem standartiem, dzīvnieka īpašniekam vai atbildīgai personai, ir jānodrošina mikroshēmas nolasītājs, kas uzrāda identifikācijas numuru jebkuras pārbaudes laikā.

Lūdziet veterinārārstam, kurš ievieto mikroshēmu, pārbaudīt, vai identifikācijas numuru var nolasīt pirms un pēc ievietošanas. Lieciet savam veterinārārstam nolasīt mikroshēmas informāciju katras jūsu vizītes laikā.

2. solis - Vakcinācija pret trakumsērgu
Kad vakcinēt?

Dzīvniekiem ir jābūt vismaz 3 mēnešus veciem pirms pirmās vakcinācijas pret trakumsērgu. Dzīvniekus jāvakcinē pēc mikroshēmas ievietošanas. Lieciet savam veterinārārstam nolasīt mikroshēmas informāciju pirms vakcinācijas.

Ja dzīvnieks tika vakcinēts pirms mikroshēmas ievietošanas, to jāvakcinē vēlreiz. Tas ir nepieciešams, lai dzīvnieku vakcinācijas laikā precīzi identificētu.

Vakcinācijas apliecība

Kad jūsu dzīvnieku vakcinē, pārliecinieties, ka veterinārārsts precīzi sniedz šādu informāciju vakcinācijas apliecībā un pasē:

tā dzimšanas datums/vecums
mikroshēmas numurs, ievietošanas datums un tā atrašanās vieta dzīvniekā
vakcinācijas datums
vakcīnas ražotājs, produkta nosaukums un sērijas numurs
datums, līdz kuram jāveic revakcinācija (t.i. “Nākamā vakcinācija”, pases IV sadaļā).
Revakcinācija

Pēc dzīvnieka vakcinēšanas un laboratoriskas (seroloģiskas) izmeklēšanas ar apmierinošu rezultātu, tam nepieciešama revakcinācija. Revakcinācija ir jāveic līdz datumam, kas minēts pases IV sadaļas ailē ar nosaukumu “Nākamā vakcinācija”. Ja šis datums tiek nokavēts, jūsu dzīvnieks ir jāvakcinē atkārtoti un arī jāveic atkārtota laboratoriska (seroloģiska) izmeklēšana. 6 mēnešu gaidīšanas noteikums tiek piemērots no atkārtotā asins parauga noņemšanas datuma, pieņemot, ka pārbaudes rezultāts ir apmierinošs. Veterinārārstam jāaizpilda otrā aile pases V sadaļā.

3. solis - Laboratoriskā (seroloģiskā) izmeklēšana
Pēc vakcinēšanas jūsu dzīvniekam jāveic laboratoriska (seroloģiska) izmeklēšana, lai pārliecinātos, ka dzīvnieka organismā ir izstrādājušās antivielas pret trakumsērgu.

Jūsu veterinārārsts ieteiks, kad ir vislabāk veikt laboratorisko (seroloģisko) izmeklēšanu, un noņems asins paraugu pārbaudes veikšanai Eiropas Savienībā atzītā laboratorijā.

Laboratoriskas (seroloģiskās) izmeklēšanas rezultāts ir uzskatāms par apmierinošu, ja dzīvnieku asinīs trakumsērgas antivielas titrs pielīdzināms 0,5 IV/ml (internacionālās vienības uz mililitru) vai vairāk. Pārliecinieties, ka veterinārārsts jums izsniedz apstiprinātu rezultātu kopiju, kas precīzi parāda mikroshēmas numuru un datumu, kad paraugs tika noņemts, un glabājiet to drošībā.

Dzīvniekam ir jāveic tikai viena apmierinoša laboratoriska (seroloģiskā) izmeklēšana un jāgaida 6 kalendārie mēneši, pieņemot, ka visas vēlāk veiktās revakcinācijas pret trakumsērgu tiek veiktas līdz noteiktam datumam. Skatīt 2.soli, ja šis datums tiek nokavēts.

Ja dzīvnieka laboratoriskā (seroloģiskās) izmeklēšanas rezultāts ir neapmierinošs, tas ir jāatkārto. Jūsu veterinārārsts sniegs padomu, vai dzīvnieks vispirms atkārtoti jāvakcinē. Tiks piemērots 6 mēnešu gaidīšanas noteikums.

4. solis - Dokumentācija
Dzīvnieka īpašnieks ir atbildīgs par pareizu dokumentu nokārtošanu savam dzīvniekam, lai veiksmīgi iebrauktu Lielbritānijā. Pārliecinieties, ka tie ir pareizi aizpildīti un jūsu dzīvnieks atbilst visiem noteikumiem. Pretējā gadījumā, jūsu dzīvnieku neielaidīs valstī un ievietots karantīnā (saskaņā ar dzīvnieka īpašnieka piekrišanu). Tas jums nozīmēs kavēšanos un izdevumus.

Kur saņemt pasi?

Latvijā pasi izsniedz veterinārārsti veterinārajās klīnikās. Aizliegts izsniegt neaizpildītu pasi.

Dodoties pēc pases, paņemiet līdzi savu dzīvnieku, tā vakcinācijas apliecību, kā arī pierādījumu par identifikācijas (mikroshēmas vai tetovējuma) ievietošanas datumu. Pārliecinieties, ka veterinārārsts akurāti aizpilda pases sadaļas sākot no I līdz IV un ja nepieciešams, tad arī V sadaļu.

Pases izmantošana

Lai iebrauktu Lielbritānijā, pasē ir jābūt uzrādītiem:

dzīvnieka mikroshēmas numurs
vakcinācija pret trakumsērgu
apmierinoši rezultāti par laboratorisko (seroloģisko) izmeklēšanu
papildus pasē jāuzrāda izmantotie profilaktiskie medikamenti pret ērcēm un plakantārpiem
Pases nomaiņa

Kad pasē nav vieta jaunu ierakstu veikšanai, jums jāgriežas pie veterinārārsta, lai saņemtu jaunu pasi, ņemot līdzi dzīvnieku un iepriekšējo pasi.

Turiet savus dokumentus drošā vietā. Pases nozaudēšanas gadījumā, jūs variet saņemt jaunu pasi pie jūsu veterinārārsta.

5. solis - Profilakse pret parazītiem
Pirms dzīvnieka ievešanas Lielbritānijā, tam jābūt profilaktiski ievadīti medikamenti pret ērcēm (ektoparazītiem) un plakanveida tārpiem ( endoparazītiem ). Profilaksi pret parazītiem veic veterinārārsts. Jūs nedrīkstiet to darīt pats. Pārliecinieties, ka veterinārārsts nolasa dzīvnieka mikroshēmas informāciju pirms procedūras uzsākšanas.

Dzīvniekam profilaksi pret parazītiem veic 24 līdz 48 stundas pirms ceļojuma uz Lielbritāniju. Profilakse pret parazītiem veic katru reizi, kad jūsu dzīvnieks iebrauc Lielbritānijā.

Ja jūs jau atrodoties Lielbritānijā, un vēlaties ņemt līdzi savu dzīvnieku vienas dienas izbraucienā no Lielbritānijas, profilakse pret parazītiem izdara Lielbritānijā, 24 līdz 48 stundas pirms izceļošanas, tad jūs varēsiet veiksmīgi atgriezties Lielbritānijā.

Profilaksei pret plakanveida tārpiem, izmanto medikamentu, kura sastāvā ir prazikvantels.

Medikamentam, kuru izmanto atbrīvošanai no ērcēm, jābūt reģistrētam Latvijas Republikas zāļu reģistrā. Kakla siksna pret ērcēm nav pieļaujama.

Profilakses mērķis ir pasargāt no endoparazītu (Echinococcus multilocularis) un ērču ievešanas Lielbritānijā.

Ieraksta veikšana pasē par profilaksi pret parazītiem

Pēc procedūras veikšanas veterinārārstam jāaizpilda pases VI un VII sadaļas.

Veterinārārsts uzrāda procedūras datumu un laiku (izmantojot 24 stundas), izmantoto medikamentu nosaukumu un ražotāju. Pasē izdarītos ierakstus veterinārārsts apliecina ar parakstu un zīmogu. Pārliecinieties, ka visa informācija ir pareizi ierakstīta, pirms jūs izejiet no veterinārās klīnikas.

Ja dzīvnieka pārbaudes laikā atklāj neprecizitātes, iebraukšana Lielbritānijā būs liegta, līdz kamēr radušās situācija tiks atrisināta!

Dzīvnieku pārbaude, iebraucot Lielbritānijā

Iebraucot Lielbritānijā, izmantojot vilcienu vai prāmja ceļošanas pakalpojumus, transporta personāls pārbaudīs dzīvnieka identifikāciju (mikroshēmu) un dokumentāciju (pasi). Ieceļojot Lielbritānijā ar vilcienu, suņus - pavadītājus pēc iebraukšanas pārbaudīs Vaterlo (Waterloo) stacijā.

Pēc apmierinošas dzīvnieku pārbaudes tiks izsniegts žetons vai uzlīme, kas jāuzrāda saskaņā ar transporta uzņēmuma personāla sniegtajām instrukcijām. To nedrīkst noņemt, kamēr jūs neesiet atstājis iebraukšanas ostu Lielbritānijā.

Dzīvnieki, kuri tiek ievesti Lielbritānijā, izmantojot gaisa satiksmi, pārbaudi veic Dzīvnieku saņemšanas centra (Animal Reception Centre) personāls.

Dzīvnieku sagatavošanas KONTROLSARAKSTS ievešanai Lielbritānijā

Atzīmējiet, kad esiet izpildījis attiecīgo soli!

Jūsu mājdzīvnieka sagatavošana:

1. solis

Manam dzīvniekam ir ievietota mikroshēma.
Man ir mikroshēmas informācijas lasītājs (tikai tad, ja mikroshēma neatbilst ISO standartam).
Mikroshēmas informāciju var nolasīt.
2. solis

Mans dzīvnieks bija vismaz 3 mēnešus vecs, kad pirmo reizi vakcinēts pret trakumsērgu.
Dzīvnieks vakcinēts pēc mikroshēmas ievietošanas.
Veterinārārsts pareizi ierakstījis mikroshēmas numuru pasē.
3. solis

Man ir ieraksts no veterinārārsta par datumu, kurā asins paraugs tika noņemts, uzrādot pareizu mikroshēmas numuru. Asins paraugs tika noņemts pēc vakcinācijas.
Manam dzīvniekam ir apmierinoši laboratoriskās (seroloģiskās) izmeklēšanas rezultāti no Eiropas Savienības atzītas laboratorijas.
Man ir apstiprināta laboratoriskās (seroloģiskās) izmeklēšanas rezultātu kopija, uzrādot pareizu mikroshēmas numuru un datumu, kurā asins paraugs tika noņemts.
4. solis

Veterinārārsts ir sniedzis precīzu informāciju dzīvnieka pases I-V sadaļās.
Pase būs derīga iebraukšanai Lielbritānijā ierašanās datumā (t.i., pasē ir dzīvnieka identifikācija, vakcinācijas dati, asins parauga noņemšanas datums un tā laboratoriska izmeklējuma rezultāts, un ievērots 6 kalendāro mēnešu gaidīšanas noteikums).
5. solis

Veterinārārsts dzīvniekam ir lietojis medikamentus pret parazītiem 24 līdz 48 stundas pirms ceļojuma uz Lielbritāniju.
Veterinārārsts ir sniedzis precīzu informāciju pases VI un VII sadaļās.

Suņu, kaķu un sesku ievešana Īrijā (Īrijas Veterinārā dienesta mājas lapa internetā)


Suņu, kaķu un sesku ievešana Maltā (Maltas Veterinārā dienesta interneta mājas lapa internetā)


Ceļojot uz Zviedriju:

Mikroshēma vai skaidri salasāms tetovējums
Pase
Vakcinācija
Analīze (trakumsērgas vīrusa antivielu neitralizācijas titrs)
Pēc tam , kad veikta dzīvnieka identifikācija un vakcinācija pret trakumsērgu, nepieciešams veikt arī asins analīzi antivielu daudzuma noteikšanai pret trakumsērgu . Analīzi veic tikai atzītā Eiropas Savienības laboratorijā. Atzīto laboratoriju saraksts.

Lai ceļotu uz Zviedriju, trakumsērgas vīrusa antivielu neitralizācijas titrs ir asins paraugs ir jābūt noņemtam 120-365 dienas pēc pēdējās vakcinācijas pret trakumsērgu, (asins paraugi, kas ņemti ātrāk par 120 dienām pēc pēdējās vakcinācijas nav derīgi). Piemērs: ja atkārtotā vakcinācija veikta 2006. gada 1. maijā, tad asins paraugu var noņemt sākot ar 2006. gada 1. septembri (jo ir pagājušas 120 dienas kopš veikta pēdējā vakcinācija pret trakumsērgu) līdz 2005.g. 30.aprīlim (jo paredzēta ikgadējā vakcinācija pret trakumsērgu). Pēc apmierinošas atbildes saņemšanas ceļā vari doties uzreiz. Attārpošanu (Echinococcus spp.) un profilaksi pret ektoparazītiem veic veterinārārsts 10 dienas pirms ceļošanas uz Zviedriju, izdarot ierakstu pasē.

Suņu, kaķu un sesku ievešana Zviedrijā (Zviedrijas kompetentās iestādes mājas lapa internetā)



Последний раз редактировалось: Sovushka (Вс Ноя 15, 2009 13:11), всего редактировалось 2 раз(а)

в начало Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Отправить e-mail Посетить сайт автора

Sovushka offline Sovushka Сообщение Вс Ноя 15, 2009 12:34 Ответить с цитатой




Сообщения: 1339
Откуда: Рига, массив Краста

Suņu, kaķu un sesku pārvietošana no trešajām valstīm uz Eiropas Savienību

Ceļojot no trešajām valstīm dzīvniekam nepieciešams:

Mikroshēma vai tetovējums
Pase
Vakcinācija
Analīze - antivielu daudzuma noteikšanai*
Veterinārais sertifikāts
Ievedot suņus un kaķus no trešajām valstīm ir nepieciešams veterinārais sertifikāts, ko izdod attiecīgās valsts veterinārā dienesta pilnvarots veterinārārsts. Veterinārais sertifikāts Word formātā un PDF formātā.

Ja no trešās valsts ievestais dzīvnieks neatbilst iepriekš minētajām prasībām, tad kontrolējošā iestāde tiesīga (regula 998/2003/EK):

dzīvnieku nosūtīt atpakaļ uz izcelsmes valsti
dzīvnieku izolēt noteiktos apstākļos, kamēr tiek pieņemts lēmums (izdevumus sedz dzīvnieka īpašnieks vai atbildīgā persona)
dzīvnieku eitanizēt, gadījumā, ja tas rada draudus sabiebrībai un dzīvnieku nav iespējams izolēt vai atgriezt atpakaļ uz izcelsmes valsti
* Antivielu daudzuma noteikšana neattiecas uz sekojošām valstīm - Debesbraukšanas sala, Apvienotie Arābu Emirāti, Antigva un Barbuda , Nīderlandes Antiļu salas, Argentīna, Austrālija, Aruba, Bosnija un Hercegovina, Barbadosa, Bahreina, Baltkrievija, Bermudu salas, Britu Virdžīnu salas, Kanāda, Čīle, Fidži, Folklenda salas, Honkonga, Horvātija, Jamaika, Japāna, Sentkitsa un Nevisa, Kaimanu salas, Montserrata , Malaizija, Maurīcija, Meksika, Jaunkaledonija, Jaunzēlande, Franču Polinēzija, Senpjēra un Mikelona , Krievijas Federācija, Singapūra, Svētās Helēnas sala, Taivāna, Trinidāda un Tobāgo, Amerikas Savienotās Valstis (tostarp - Guama), Sentvinsenta un Grenadīnas , Vanuatu, Volisa un Futuna , Majota.

Ja dodaties uz trešo valsti ar dzīvnieku, paredzot, ka ar šo pašu dzīvnieku atgriezīsieties atpakaļ, tad, izceļojot uz trešajām valstīm, dzīvniekam ir nepieciešams veterinārais sertifikāts, kuru izdod Pārtikas un veterinārā dienesta teritoriālo iestāžu veterinārie inspektori, bet atgriežoties no trešās valsts atpakaļ Eiropas Savienības teritorijā, nepieciešama ir tikai pase.

Līdzīgi kā ceļojot uz Lielbritāniju, Īriju, Maltu un Zviedriju, pirms došanās ceļojumā uz trešajām valstīm, dzīvniekam pēc vakcinācijas pret trakumsērgu nepieciešams veikt asins analīzi antivielu daudzuma noteikšanai.



Последний раз редактировалось: Sovushka (Вс Ноя 15, 2009 13:12), всего редактировалось 2 раз(а)

в начало Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Отправить e-mail Посетить сайт автора

Sovushka offline Sovushka Сообщение Вс Ноя 15, 2009 12:35 Ответить с цитатой




Сообщения: 1339
Откуда: Рига, массив Краста

Lai dzīvnieku izvestu uz kādu trešo valsti jeb valsti, kas nav Eiropas Savienības dalībvalsts, un atgrieztos atpakaļ Eiropas Savienības teritorijā ir nepieciešama:

identifikācija (mikroshēma vai skaidri salasāms tetovējums)
Eiropas Savienības pase
vakcinācija pret trakumsērgu
analīze antivielu noteikšanai (ja galamērķa valsts neatrodas trešo valstu sarakstā)
veterinārais sertifikāts, kuru izdod Pārtikas un veterinārais dienesta teritoriālās struktūrvienības
Trešo valstu prasības var būt atšķirīgas un tādēļ pirms izvešanas uz trešajām valstīm jāinteresējas savlaicīgi Pārtikas un veterinārā dienesta teritoriālajās struktūrvienībās.

Suņu, kaķu ievešana Austrālijā (Austrālijas kompetentās institūcijas mājas lapa internetā, angļu val.)

Suņu un kaķu ievešana Izraēlā (Izraēlas kompetentās institūcijas mājas lapa internetā, angļu val.)

Suņu un kaķu ievešana Īslandē (Īslandes kompetentās institūcijas mājas lapa internetā, angļu val.)

Suņu un kaķu ievešana Šveicē (Šveices kompetentās institūcijas mājas lapa internetā, angļu val.)

Suņu, kaķu ievešana Japānā (Japānas kompetentās institūcijas mājas lapa internetā, angļu val.)

Suņu, kaķu ievešana Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE kompetentās institūcijas mājas lapa internetā, angļu val.)

Suņu un kaķu ievešana Kanādā (Kanādas kompetentās institūcijas mājas lapa internetā, angļu val.)

Suņu, kaķu ievešana Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV Kompetentās institūcijas mājas lapa internetā, angļu val.)

Suņu, kaķu ievešana Norvēģijā (Norv''eģijas kompetentās institūcijas mājas lapa internetā, angļu val.)

в начало Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Отправить e-mail Посетить сайт автора

1508 offline 1508 Сообщение Вс Июл 15, 2012 12:52 Ответить с цитатой




Сообщения: 225
Откуда: Рига

Можно спрошу здесь? Нужно ли покупать билет собаки перемещаясь в пределах Риги на автобусе, троллейбусе? Сколько это стоит? Если собаку можно на коленях держать, тоже покупать надо или нет?

в начало Посмотреть профиль Отправить личное сообщение

MargG offline MargG Креатив мама
Креатив мама Сообщение Вс Июл 15, 2012 13:00 Ответить с цитатой




Сообщения: 17281
Откуда: Рига, Тейка

На сайте Ригас Сатиксме ссылка на подробные правила перевозки пассажиров и их багажа и т.п..


_________________
СЗ масел, эфиров и гидролатов Cкрабы, масла, кремы, соли, плитки, свечи

в начало Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Отправить e-mail

1508 offline 1508 Сообщение Вс Июл 15, 2012 13:57 Ответить с цитатой




Сообщения: 225
Откуда: Рига

Спасибо.

в начало Посмотреть профиль Отправить личное сообщение

Orlanda offline Orlanda Сообщение Ср Фев 06, 2013 10:38 Ответить с цитатой




Сообщения: 2057
Откуда: Рига

Скажите, а на пароме ( кроме паспорта, чипа и нужных вакцинаций ) для перевозки собаки в Швецию, нихего не надо? никаких справок из ПВД?

в начало Посмотреть профиль Отправить личное сообщение

loriell offline loriell Сообщение Ср Фев 06, 2013 11:12 Ответить с цитатой




Сообщения: 2375
Откуда: Дарзциемс, у Деглавского моста

Orlanda, нужен анализ на титр антител к бешенству.
Смотрите выше пост Совушки, там же и спиок лабораторий , анализ которых будет признан.


_________________

Бурмы и бурманские котята

в начало Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Посетить сайт автора Skype

Orlanda offline Orlanda Сообщение Ср Фев 06, 2013 12:45 Ответить с цитатой




Сообщения: 2057
Откуда: Рига

Швеция входит в список стран ЕС... получаетса, никакие анализы не нужны...

в начало Посмотреть профиль Отправить личное сообщение

loriell offline loriell Сообщение Ср Фев 06, 2013 18:02 Ответить с цитатой




Сообщения: 2375
Откуда: Дарзциемс, у Деглавского моста

У Швеции и Великобритании свои правила ввоза животных, несмотря на их участие в ЕС.


Ceļojot uz Zviedriju:

Mikroshēma vai skaidri salasāms tetovējums
Pase
Vakcinācija
Analīze (trakumsērgas vīrusa antivielu neitralizācijas titrs)
Pēc tam , kad veikta dzīvnieka identifikācija un vakcinācija pret trakumsērgu, nepieciešams veikt arī asins analīzi antivielu daudzuma noteikšanai pret trakumsērgu . Analīzi veic tikai atzītā Eiropas Savienības laboratorijā. Atzīto laboratoriju saraksts.

Lai ceļotu uz Zviedriju, trakumsērgas vīrusa antivielu neitralizācijas titrs ir asins paraugs ir jābūt noņemtam 120-365 dienas pēc pēdējās vakcinācijas pret trakumsērgu, (asins paraugi, kas ņemti ātrāk par 120 dienām pēc pēdējās vakcinācijas nav derīgi). Piemērs: ja atkārtotā vakcinācija veikta 2006. gada 1. maijā, tad asins paraugu var noņemt sākot ar 2006. gada 1. septembri (jo ir pagājušas 120 dienas kopš veikta pēdējā vakcinācija pret trakumsērgu) līdz 2005.g. 30.aprīlim (jo paredzēta ikgadējā vakcinācija pret trakumsērgu). Pēc apmierinošas atbildes saņemšanas ceļā vari doties uzreiz. Attārpošanu (Echinococcus spp.) un profilaksi pret ektoparazītiem veic veterinārārsts 10 dienas pirms ceļošanas uz Zviedriju, izdarot ierakstu pasē.


_________________

Бурмы и бурманские котята

в начало Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Посетить сайт автора Skype


Начать новую тему Ответить на тему
 


 
Предыдущая тема ::  Следующая тема
Показать сообщения:   


Рига, Латвия
СР, 17/04
ночь

ясно

/images/weather/n_0_10_0_0.jpg
2°..4°

Ветер СЗ, 1-3 м/сек
Атм. давл. 747..749 мм рт.ст.
СР, 17/04
утро

облачно

/images/weather/d_2_10_0_0.jpg
4°..6°

Ветер СЗ, 2-4 м/сек
Атм. давл. 749..751 мм рт.ст.
СР, 17/04
день

ясно

/images/weather/d_0_10_0_0.jpg
7°..9°

Ветер СЗ, 2-4 м/сек
Атм. давл. 751..753 мм рт.ст.
СР, 17/04
вечер

ясно

/images/weather/n_0_10_0_0.jpg
4°..6°

Ветер СЗ, 1-3 м/сек
Атм. давл. 753..755 мм рт.ст.

Предоставлено Gismeteo.Ru

Сейчас на сайте: 1 гостей и 1 пользователей.
Если у Вас есть вопросы общего характера, деловые предложения или пожелания, напишите нам письмо
© ККМ Клуб 2006 — 2022